Friday 30 September 2011

Habie


apeni??....nostalgia.. 2 thun lepas..huhu.. alhamdulillah da ade munif arham da skang..syukur..

Read more...

Thursday 29 September 2011

Puding Roti BelanG2..

ptg td duk merayau2 kat uma2 org.. bkn berayer..tp mencarik resepi mudah nak wat dikala busan.. oopps skali terbrek kat blog cute oven  nih.. alamak terpaut nengok puding roti marble dier.. so pe lg.. mula la menyelongkar bhn2 kat dapur..sumer ader cume susu cair xde stok.. mm so aku merembat la freshmilk bekpes aku..hu9 jd la kn..
puding roti kaler oren klabu asap

jgn gelak ye..huduh sket..
bahan-bahannyer..

 cara wat ..aku kopipes bulat2 kak naz ni punyer resepi iaitu:


Bahan-bahan :

10 gm serbuk agar-agar
1/2 cawan gula pasir
3 cawan air
4 keping roti *
2 biji telur ayam *(telur ayam tau! bukan telur itik atau lain-lain..hehehe)
1/2 cawan susu pekat manis *
1 tin susu cair (400ml) * ( aku pakai freshmilk perisa coklat)
1 sudu teh asen vanilla *
2 sudu besar majerin
2 sudu besar serbuk koko ATAU 1/4 cawan serbuk milo
1 atau 2 pewarna kesukaan

Cara-cara :

- Masak serbuk agar-agar dan juga gula bersama air di atas api dapur.
- Sementara itu, masukkan bahan-bahan bertanda * ke dalam mesin pengisar(blender) dan kisar halus. (Pastikan mesin pengisar anda tak ada rasa cili yer.. Nanti jadi puding cili marble pulak..hihihi)
- Tuang bahan kisar ke dalam larutan agar-agar yang mendidih.
- Kacau sentiasa hingga larutan agak pekat.
- Masukkan majerin dan kacau hingga larutan menggelegak. Tutup api dapur.
- Bahagi larutan puding kepada 3 bahagian. Satu bahagian dicampurkan dengan serbuk koko dan digaul sebati, satu bahangian dicampur dengan pewarna pilihan dan satu bahagian dibiarkan dengan warna asal atau boleh juga kalau nak diwarnakan.
- Basahkan loyang atau acuan pilihan dan sendukkan larutan puding berselang-seli setiap bahagian. Sendukkan adunan terus menerus, maknanya tak perlu tunggu keras adunan yang dah disendukkan ke dalam loyang tu. Kalau nak dapatkan corak seperti di atas tu, sengetkan loyang dan sendal loyang tu di salah satu hujungnya supaya tak jatuh. Kemudian mulalah menyenduk adunan berselang-seli hingga habis digunakan. Kembalikan loyang pada kedudukan asal dan biar puding keras.
- Masukkan ke dalam peti sejuk. Hidangkan sejuk-sejuk memang sedap.

SELAMAT MENCUBA!...

ps : ok..sayer da cuba kak naz n mmg terbaik...tenkiu for the recipe..


Read more...

Wednesday 28 September 2011

Mr. Arham's Carrier..



bace betul2.. bukan career tp carrier.. hu9 saje nak mengena.. ye maksud nye pembawa mr. arham. apekah? try tengok sesungguh photo yg ku curik dr babybjorn  ngan pic bwh tu.. oh bkn kecantikan model yg membawa tuh..tp carrier yg melekat tuh.. 
last sunday p la jenguk2 kdai baby.. sajer2..mula2 p ushar babyjaya kat uptown..sekali round2 my hubby terserempak ngan kotak sebijik gamba carrier nih..oh ok,. jom check ghegenyer.. apeeer? RM399.. toink toink.. terjojol nengok.. hahha.. pelik ye nape pakai tp aku xtau harge..huhu coz ni prezie dr my brother n sister in law.. beli time diorg duk jepun rituh..

wah kemain lg anak mama.. carrier dier ngalahkan harge beskal mini..huhu

apepun itu rezki arham..alhamdulillah.. jgn dipersoalkan.. to kak amy, abg ipul, omei amalia, n october newborn baby.. thanx so much for this precious gift.. May Allah double up ur rezki...

Ps: Duk pk ape nak bg utk baby diorg yg insyaAllah akan lahir 4.10 nih.. (tau tarikh sbb caesar).. doakan ye utk my sis in law sumer2nyer selamat.. daaaa..

Read more...

Tuesday 27 September 2011

Nasi Lemak Huru-Hara



sehuru hara gambor tulah aku nak nyiapkan nasi lemak nih.. mane taknye.. baru nak tanak nasi..arham da menjerit2..p la tgk.. baru nak blend bwg..arham da meraung2..p la pujuk hu9 huru hara.. husband lak blk keja kul 9pm huhu xpela yg penting da slmt ngap dah nasi lomak nih.. tang nak wat ade cni ha1. Nasi lemak

bahan
- 3 cawan beras

- 2 cawan air

- 1 1/2 cawan santan (aku guna yg dlm tube)

- 1inch halia

- 1 biji bwg besar - dihiris

- secubit garam

- 1 sudu minyak masak

- 2 helai daun pandan - diikat

cara

- basuh beras dan buang airnyer

- masukkan santan + air + bwg + halia + garam + daun pandan + minyak (bg nasi berderai)

- tanak nasi spt biasa

2- sambal tumis

bahan

- 4 sudu besar cili giling

- 1 biji bwg besar

- 4 ulas bwg putih

- 1/2 genggam ikan bilis

- 1 mangkuk bilis goreng

- 1 biji bwg besar - dihiris

- 1 sudu kecik pes asam jawer

- air, gula, garam n perasa

-minyak

cara

- kisar halus bwg merah + bwg putih + ikan bilis

- panaskan minyak, tumis bahan kisar td hingga cili masak

- tambah gula, garam, perasa n asam jawer

- tambah ikan bilis goreng + hirisan bwg

- tambah air..tngu didih..siap

cara hidang : hidangkan nasi ngan aksesori2...sambal tumis, timun, telur rebus,kcg tanah n ikan bilis goreng...

ps : aku rebus telur dlm nasi..hu9 malas tahap 10.. jimat aper... huhu










Read more...

Tips mudah hilangkan bau ayam & mengempukkan ayam super cepat




NAMA : AYAM UNGKEP.. 
itula nama tips ni.. sumer ni ajaran mak aku.. kebanyakan orang jawa akan memulakan proses masak ayam dengan men'UNGKEP' ayam dulu..caranye sng jek


CARA :

1- Basuh ayam dan potong ikut keperluan jenis lauk

2- Masukkan dalam kuali + air SKET + garam secubit + halia ditumbuk

3- Tutup kuali then tunggu smpi kaler ayam bertukar putih.

4- Angkat then ketepikan.

5- Gunakan ayam ungkep di dalam masakan ayam anda spt biasa.

TUJUAN:

1- ilangkan bau hanyir ayam

2 - bagi daging ayam cepat empuk dan mudah dimasak

JENIS LAUK:

- Kari, Sup, Pecel, Masak Lemak cili api, Kicap.. etc slalu yg berkuah,. klu nak lepas ungkep ayam tu digoreng cth utk masak kicap n pecel..

Ps : Mmg namenye pelik, tp cubala, masa masak anda disingkatkan n bau bau ayam yg xbest tuh akan ilang serta merta... x samer ngan rebus coz ungkep guna air sket je..

TIPS : copyright from Jaminaton Kitchen.. aka mak aku

Read more...

Monday 26 September 2011

Homemade Guava Juice



ni sesi peghabih stok dlm peti.. last 2 week abg aku blk perak..kem la jambu tapah tu.. aku igt sket...punyerla byk..kesudah x abes.. end up aku bikin juice guava nih.. sodap eh..cm jus jambu pakcu pun ader..huhu...wat cmni ek

bahan
- 4 biji jambu batu (aku pakai yg xdak biji) - buang kulit
- 3 sudu besar gula
- 4 cawan air

cara
- ptg jambu kecik2
- masukkan jambu + gula + 1cwn air dlm blender then kisar
- tambahkan air selebihnya n tuang dlm cwn chantek...

ps : aku xtapis sbb nask serat dier.. kn da buang kulit..insyaAllah bersih suci halal..klu korg xmau leh tapis yer..

Read more...

nasi Goreng cina


simple dinner last nite..cara watnye begini :


bahan

- 2 mangkuk nasi sejuk

- 1 biji bwg besar - ptg dadu

- 4 ulas bwg putih - ptg dadu

- 5 biji sotong ball- digoreng dahulu n diptg 2

- 1/2 mangkuk mix vegi - nak fresh pun ok

- 1 biji telur

- garam n perasa

- minyak utk menumis

cara :

- panaskan minyak

- masukkan bwg besar n putih

- da nek bau + mix vegi

- pecahkan telur then masukkan ke dlm

- masuk sotong ball

- masuk nasi then kacau rata

- tambah garam n perasa..

siap dihidang..

ps : mkn ngan jeruk lada or smbl tumis or smbl kicap pun ngancam gak.. kitorg mkn ngan ayam cici hu9 ade balance tghari smlm..



Read more...

Saturday 24 September 2011

Homemade Fresh Orange


class ko beb..mlm2 fresh orange kalah matsalleh ..cmno watni simple mimple.. husband yg request kiter watkan je..

bahan :
-4 biji oren sunkist ..buang kulit n ptg kecik (aku pkai yg murah2 je nih)
-3 sudu besar gula
-4 cawan air
-ais kiub -wat sejuk2

cara:
-kisar sumer kecuali ais
-tuang dlm gelas chantek + ais..siap

ps: wat time bekpes lg bgus nih..sok wat lagi lah.. la da ketagih pulak..huhu

Read more...

MeeHoon Goreng Singapore

meehoon goren singapore + telur mata

dinner tonite
mlm ni aku diberi 2 option oleh my jaha.. nak masak ker nak drive-thru cici.. KFC ..huhu ape nye patut soalan nih...nak p KF... x abes jwb.. tgk kat baby..ala tp sian my arham ngah syok tdo..xbest la kaco dier nak p drive drive thru..ok i masak la yang.. gedix.. so end up aku msk dis one lah.. plus bonus : homemade fresh orange..  yg tu aku letak resepi sat g..g cni k orange juice ..meehun nyer resepi kat bwh.. resepinyer cmni..bahan

1 bungkus meehun-direndam

1 biji bwg besar

5 ulas bwg putih

1/2 genggam ikan bilis

10 biji lada hitam

10 biji chicken ball - potong 2

1/2 btg carrot - disagat/dipotong nipis

3 helai daun bwg

2 cawan air

garam n serbuk perasa

minyak

cara

-kisar bwg merah+putih+ikan bilis+lada itam ngan air sket

-panaskan minyak n tumis bhn kisar td

- bl da nek bau + air + chic ball + garam + serbuk perasa

- tnggu mendidih, masukkan meehun

-masukkan carrot n tutup kuali biarkan api kecik

- angkat penutup n kacau rata meehun
- hidangkan + tabur daun bwg + bwg goreng jika mau..

ps: setau aku meehun s'pore ni kaler putih..so no need kicap, sos, etc ala cm xshedap jek.. huhu kasi try baru tau..


Read more...

Friday 23 September 2011

epi 3rd month old syg

23 jun 2011 aku dicaesar tuk selamatkan munif arham.. time tu baru masuk 30th week pregnancy n im leaking smpi kering air ketuban..uish..so baby ku cumil ni kua xcukup bulan or bahse sentifiknye premature baby..ngan berbekalkan berat 1.3kg n pjg 38cm..bernafasla munif arham wat kali pertama di bumi Allah ini..








mama ader adiah special utk arham ..meh la tengok pe dier.....


 DOA MAMA BUAT ARHAM : MOGA ARHAM MENJADI KHALIFAH YANG SOLEH DAN CERGAS PINTAR INSYAALLAH


PERTAMA KALI MAMA MELIHAT MU ANAK.. BERDERAI AIRMATA MAMA MELIHATMU SYG .. INGIN MAMA AMBIL WAYAR - WAYAR DAN TIUB YANG BERSELIRAT DITUBUH KECILMU DUHAI ANAK.. YA ALLAH.. BEGITU PAHIT KENANGAN ITU UNTUK KU KENANG.. SETELAH 2 HARI MAMA MELAHIRKANMU, ITULAH KALI PERTAMA MAMA DAPAT MENATAP WAJAHMU SYG...


MAMA MENANGIS DLM KERIANGAN.. RIANG MENERIMA KEHADIRANMU ARHAM, TAPI HIBA MELIHAT DIRIMU DISELAPUTI BERMACAM - MACAM SALURAN.. ARHAM KUATKAN, ITU KATA-KATA YANG SELALU MAMA BISIKKAN UTKMU .. WALAUPUN TANPA JAWAPAN..TAPI ARHAM TENGOK MAMA DGN MEMBUKA SBLH MATA..


SEMINGGU MAMA DIRUMAH.. MAMA MINTA IZIN AYAH UTK KE HOSPITAL.. WALAUPUN MAMA DIBEDAH TAPI MAMA SEDAYA UPAYA KE HOSPITAL BERSENDIRIAN MENGHANTAR SUSU DAN MENZIARAHI ARHAM PERMATA ATI MAMA..
MAMA RINDUKAN ARHAM


ARHAM.. MAMA X DPT JD MCM MAMA YG LEN.. KALI PERTAMA MAMA DPT DUKUNG ARHAM HANYALAH KETIKA ARHAM BERUMO 30 ARI.. TETAPI ITULAH SAAT PLG MANIS YG MAMA RASEKAN..SEKIAN LAMA MAMA MELIHAT ARHAM DI DALAM INKUBATOR..ARITU NURSE BENARKAN MAMA DUKUNG ARHAM WAT KALI PERTAMA..


HARI YANG KE-35, ARHAM KALI PERTAMA MENGHISAP TERUS DRPD BADAN MAMA.. KLU SEBELUM NI ARHAM CUMER PAKAI TIUB UTK MINUM.. 


HARI KE-40, AKHIRNYA MASA ITU TIBE JUGE ... HARI PERTAMA UMAT ISLAM BERPUASE , HARI ITU JUGA LA ARHAM DAPAT KELUAR UTK PULANG KE UMA KITER SYG.. MAMA N AYAH INSAN PLG GEMBIRA MASE TU.. 


ARINI, ARHAM DA  3 BULAN @ SEPATUTNYA  3 MINGGU. TAPI DENGAN BERKAT DOA SEMUA, ARHAM SIHAT DAN AKTIF SYG.. MAMA BERTEKAD UTK MENERUSKAN PENYUSUAN EXLUSIVE UTK ARHAM SELAMA MANE YG BOLEH.. MAMA CUBA SYG.. 

ALHAMDULILLAH 3 BULAN YG PNUH DGN DUGAAN DAN KEGEMBIRAAN.. 


pic doa credit to : blog nih



Read more...

Thursday 22 September 2011

fell in luv...

ha9 bukan ngan org len..tp ngan photo yg dishoot oleh hot momma aka my kazen kat blog femes... yat luv u lah nice pixas n perfect moment too..silakan terus ke read more for that pic
munif arham, membesar la kamu sbg anak cerdik dan soleh.. amin


Read more...

Wednesday 21 September 2011

Epi BesdE my Jaha..

Majlis 4 in 1 aritu sebenarnyer menyelebret my hubby skali... da 26 tahun da dier.. thn lepas aku x wat pape acara pun nak nyambut besde nyer..padahal baru 1st year kawen.. juz adiahkan shaver panasonic yg diidamkan2 tu.. so tawon ni aku suggest wat majlis 4 in 1 nih ngam2 18 september arituh.. kek dlm photo kat atas ni la satu2 nye surprise yg aku sempat order tuk dier.. terkujut kucin gak dier tetibe ade dak secret recipe anto kek kul 12tgh kat uma..huhu i order online coz xnak la dier tau dulu... menjadi surprise tuh... actually kami suker indulgence..so aku pun order perasa nih.. mmg mahal sket ye kwn2 dr bli direct kat restoren diorg..tapi puas ati la.. apepun...

TO MY BELOVED HUSBAND..

ITS LIKE MIRACLE HOW WE MET.. BUT ALLAH KNOWS BETTER THAN US..

U R CARING, RESPONSIBLE, NICE N CHARMING SOME MORE..

MUNIF ARHAM IS JUZ LIKE U..

HE IS SMART N COOL...

BOTH OF U R MY SWEETHEART..

MAY DIS LUV NEVA LASTING LUV TILL JANNAH..

EPI BESDE SYG..I'LL BE ALWEZ WIF U..

ps : airmataku pnah tumpah di kala melihat kalian berdua tdo berpelukan..ya Allah hebatnya anugerah yg Kau berikan.. diriku serba kekurangan.. tp kau sempurnakan idupku dgn 2 buah ati ku.. Alhamdulillah. mood : jiwang2 ...










Read more...

Tuesday 20 September 2011

test read more

kawan2 cmni ghupenyer wat read more refer to tutor ni ha uish dasyat sungguh mcm mcm ilmu dpt dr dunia blogging nih huhu.. i feel gud nannanana
Read more...

eye test mr arham


again its bout arham..
2 kali p test mata selang sebulan.. ibu2 premature mungkin pnah tau ape itu eye test for baby.. sumpah aku mmg xboleh tengok.. doktor yg cek tu selamba je letak alat besi tu.. adeh ati mama menangis arham ..tengok arham kesakitan..chance for premature baby to got juling n rabun sgt besar... tapi doa mama utk arham moga arham membesar mcm kanak2 len ye syg...bersabarlah duhai hati..ade hikmah sumer ni...
Read more...

nasi ayam besde boy..3rd menu at gath 18/9

ayam goreng madu

nasi ayam


timun n tomato
sos merah n kicap


nasi ayam ni requested by besde men.. a k a my husband.. dier suke nasi ayam.. hari2 biaser pun aku kengkadang masak nasi ayam yg diturunkan ilmunye drpd makcik aku .. cik leha.. dia tukang masak kat hostel jururawat so masakan dia mmg superb la.. ok sgt pjg sejarah nasi ayam aku ni ha..mai la renung resepi nyer :


1- Nasi Ayam
Bahan
- 4 cawan beras - basuh n buang airnye..
- 3 biji bwg besar
- 5 ulas bwg putih
- 1 inch halia
- rempah 3 sekawan (bunga lawang, kayu manis, pelaga)
- 5 cawan air rebusan stok ayam (rebus 1 ekor ayam ngan garam)
- 1/4 biji butter / majerin utk menumis
- 1 biji bwg besar - dihiris nipis

Cara2
- kisar bwg merah + bwg putih + halia
- panaskan butter / majerin smpi cair + masukkan bahan kisar
- masuk rempah 3 sekawan..tunggu smpi mendidih
-masukkan beras dlm rice cooker + bahan tumis + bwg hiris
- masukkan stok ayam + garam n perasa.. da lemak.. ok la tu
- masak la cm nasi biaser..

2- ayam goreng madu
bahan
- 1 ekor ayam potong 8
- 5 ulas bwg putih
- 1/2 inch halia
- 2 susu besar madu
- 3 sudu kicap pekat
- 2 sudu sos tiram
- 2 sudu sos cili
- minyak utk menggoreng


cara2
- ayam direbus ngan air byk jdkan stok utk nasi.. angkat ayam ..ketepikan
- tumbuk/blend bwg putih n halia
- perap ayam dengan bhn tumbuk + madu + kicap + sos tiram + sos cili selama 1 jam / lebih
- panaskan minyak.. goreng ayam ..siap

3- sos merah
- cili besar diblend bersama air. masukkan dlm periuk + sos cili + gula + garam
- masak hingga mendidih

4- kicap
- lebihan perapan ayam tadi direbus hingga mendidih..

lor lupe lak .. sup utk nasi ayam.. sng jek ..rebuskan air rebusan ayam sket + rempah sup + bwg goreng + garam + tabur daun bwg..

ps : yg len2 tu sayur biaserle... salad, timun, tomato.. boleh kn? sng kn? cuber ler...
Read more...

Monday 19 September 2011

soto nasi 1st luv... 2nd menu at gath 18/9

kuah soto
nasi impit

aksesori soto

begedil

ayam siat

daun bwg n bwg goreng

taugeh

suhun goreng n sambal kicap

ok tajuk itu sgt geli.. tapi betul mmg ade kait mengait citer aku ngan hubby.. SOTO is 1st dish yg aku masakkan tuk dier 4 tahun lepas... ok da da jgn melalut..meh citer cmno nak wat soto ni ha :

1- Nasi impit
- rebus je yg segera tu .. dlm sejam masak.. ( tu yg 6 bungkus besar)
- sejukkan n potong dadu besar2..

2- kuah soto
 bahan2:
- 2 btg serai
- 3 biji bwg besar / 10 biji bwg kecik.. (aku pkai besar.. jrg beli kecik)
- 7-8 ulas bwg putih
- seinch halia
* kisar sumer ni dulu
- 10 ketul leher ayam / ceker (kaki ayam)
- 4 cawan stok ayam (stok : rebus 1 ekor ayam ngan air byk n garam sket) pasni aku gtau nak wat ape ngan ayam rebus tu
- 3 sudu ketumbar ( goreng tanpa minyak n kisar)
- 1 sudu lada hitam - ditumbuk
- 5 sudu besar rempah soto ( aku guna mak siti).. tp klu kat johor ade jual yg kertas nyer kuning.. tu lg sodap
- minyak sket tuk tumis..

cara2 :
- panaskan minyak dlm periuk n masukkan bahan kisar
- tumis hingga nek bau + rempah soto + ketumbar + lada itam + 1 cawan stok ayam
- masukkan leher / kaki ayam n dun forget tulang2 yg kiter amek dagingnye utk disiat..
- rebus smpi empuk + lebihan stok ayam + air sket klu nak cair
- + garam + perasa + gula sket... masak lg smpi sumer mendidih..

3-ayam siat
- amek ayam dr rebusan stok ayam td, goreng jap n siatkan dagingnyer... tulang? masuk blk dlm kuah soto yg sdg dimasak tuh.. '(smlm, hubby yg siatkan sumer..tenkiu)

4- begedil

bahan2 :
- 5 biji kentang.. kupas..potong wedges..goreng
- 100g daging kisar.. masak dulu tanpa minyak..(aku gune dgg burger..kisar sdiri)
- 1 biji bwg besar + 4 ulas bwg putih .. goreng
- 2 sudu ketumbar n 1 sudu jintan - goreng tanpa minyak ..
- 4 btg daun bwg..hiris kecik2
- serbuk ketumbar (optional)
- garam n perasa
- tepung gandum ..( cm gam la tuk begedil mudah dibentuk)
- 1 biji telur

cara :
- tumbuk kentang yg da goreng td..ketepikan ( jgn blend.. xsyok nnti)
- tumbuk bwg digoreng td.. ketepikan
- tumbuk ketumbar n jintan.. ketepikan
- campurkan sumer + daging + serbuk ketumbar + daun bwg
- perasakan garam n serbuk perasa
- guna deria tangan..tambah tepung sket sket smpi begedil leh dibetuk bulat n leper..
-panaskan minyak ..pecahkan telur...salut begedil ngan telur..goreng..

5. sambal kicap :
- goreng 5 biji cili padi + 2 ulas bwg putih
- blend sumer + kicap manis + gula + air... siap..


ps: yg len2 tu aksesori jerkk..ikut la nak wat pun leh.. xnak letak pun xpe... tada.. siap..aduih lenguh tangan makcik dah hehe
Read more...

Spagethi chic ball..1st menu at gath 18/9



Menu 1st yang aku masak tuk majlis 4 in 1.. refer entry aku psl  majlis 4 in 1 tu... ade 3 main course yg aku masak2 kan.. yg ni pepagi buta aku da wat... spagethi chic ball... yg ni ok la xbape renyah sgt nak prepare.. citer nyer begini..

bahan
-1 bungkus spagethi
-1 tin sos spagethi (aku pakai kimball perase cendawan)
-20 biji chicken ball
-1 biji bwg besar (aku pakai yg kaler kuning) - potong dadu
-1 tin cendawan butang - hiris nipis
-300 gm daging kisar (aku pakai dgg burger yg aku kisar sdiri)
-3 sudu italian herbs (optional)
-air,garam,perasa sket

caranyer
- rebus spagethi dlm air mendidih + garam + minyak masak sket
- da lembut, angkat n toskan
- panaskan minyak sket, saute bawang.
- masukkan daging + italian herbs tadi
- pas dgg agak masak + sos spagethi + cendawan + chic ball + air sket > tngu smpi mendidih
- perasakan garam, serbuk perasa. siap hidang..

ps: klu nak pedas, tambah cili kg potong, eh boleh ker? omputih xpakai tu.. apedehal kan kiter tekak melayu.. nak letak belacan sket pun boleh hehe x x gurau gurau.. selamat mencoba yer..
Read more...

MaJLIS 4 IN 1... 18.9.2011..

munif arham dlm stroller.idea mama dierla ni..
tuan uma..
emi, makwe,jihe n kwan jihe.. 1st to arrived..



mimi, hamzah n qisya rania.. laki aku nak besan ngan ko mimi..ape2 ntah husband aku nih

jiran sebelah uma kami..

sof n ayen..ala ko nak p miri ker sof.. 2 tahun lak tu..will miz u dear

rawik n suzi..harusss

simah n anak buah nyer yg comei bangat...

ajib n iza.. cepat2 jib..aku da ade anak da nih..

usop n eh..kursi kosong ..alolo

asiah, mr.hadi n firas.. klako firas p amek hotdog sdiri.. mama nyer suruh..huhu baru i tau..firas luv sosej..

k.tun, hubby n anak2... sgt la sbr k.tun melayan anak ke-2 yg super active.. suker tgk family ni..setenang air d kali..

linda, naim n alia... anta adiah lg..class gtu..

nizam n sheila mom 2 be.. old fren.. but 4eva fren ya..

kak y sefamili, yat n ninina.. resepi cengkodok yg i turunkun tu u try lah later2..

kay n fren, sori beb sos nasi ayam abes ngam2 time korg smpi ...hehehe

shah n azimah..wif ausyaf..masyaAllah comei n bam bam btul dier...auntie nak besarkan arham segitu gak lah...

photo yg ku cilok dr blog kazen.. abg aku sefamily + bdn asrooney ..belang2.. lengkapla sumer tetamu

test test.. orait blog lum bersawang lg..so leh start berentry semula...
pertama-tamanyer... jutaan n billion terimakasih dr kami sefamilia pd kwn2, kazen2, adik bradik yg sudi mencemar guli duli dtg menyinggah uma kami semalam... mean 18.9.2011... sgt2 terharu coz korg sanggup meredah lautan berapi ujan lebat smlm tuk memeriahkan majlis mkn2 cum open ouse cum menyambut arham cum besde azaha... wah 4 dlm 1..classs ko bibah..sgt2 jimat kui kui... + masak sendiri lak tu..double saving.. ape2 pun enjoice pic nyer dulu dong.. SYUKRAN SYUKRAN TO KALIAN..


ps: resepi2 tu akan ku hupdate sebentar lg... jgn kemana2..stay tune...
Read more...